Nastavit će borbu
97

Zdravstveni radnici otkazali današnji protest jer nisu dobili saglasnost vlade za okupljanje

S. Š.
Protest zdravstvenih radnika u Sarajevu od prije dva dana (Foto: V. D./Klix.ba)
Protest zdravstvenih radnika u Sarajevu od prije dva dana (Foto: V. D./Klix.ba)
Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo otkazao je mirni protest koji je bio najavljen za danas u 12 sati jer nisu dobili saglasnost za održavanje okupljanja kojim bi došlo do obustave saobraćaja.

Sindikat je ranije najavio da će danas u terminu od 12 do 13 sati održati mirno okupljanje i to na raskrsnici Skenderija obustavom saobraćaja u svim pravcima.

Pored najave mirnog okupljanja nadležnim organima i Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo su dostavili zahtjev za izdavanje odobrenja o obustavi i izmjeni režima saobraćaja.

"S obzirom da smo, nakon više telefonskih poziva, zaprimili akt Ministarstva saobraćaja KS kojim nas obavještavaju da izdavanje saglasnosti za izmjenu režima saobraćaja na raskrsnici Skenderija nije moguće jer bi to bilo u suprotnosti sa zaključkom Vlade KS od petog septembra, ovim putem obavještavamo da mirno okupljanje neće biti održano", poručili su iz Sindikata radnika u zdravstvu.

Dodali su da će borbu za bolji i socijalni ekonomski položaj nastaviti drugim, dozvoljenim sredstvima.

Podsjetit ćemo da su radnici u zdravstvu održali protest prije dva dana ispred zgrade Vlade KS, a razlog zbog kojih održavaju proteste jeste zahtjev za povećanjem satnice na 3.70 KM.