Važan sastanak
72

Željko Komšić i James O'Brien se sastali u Washingtonu, istaknuta podrška SAD-a za BiH

N. Ž.
Foto: X.com
Foto: X.com
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD ) za evropska i euroazijska pitanja James O’Brien u Washingtonu.
Na sastanku u State Departmentu, koji je trajao više od sat vremena, razgovarano je o nizu važnih tema u kontekstu izazova sa kojima se Bosna i Hercegovina, ali i sve zemlje Zapadnog Balkana, trenutno suočavaju.

Posebna pažnja posvećena je trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i njenom napretku na putu ka euroatlantskim integracijama.

Naglašena je važnost inteziviranog nastavka reformi koje će omogućiti ubrzanje integracijskih procesa i poboljšanje kvaliteta života svih građana Bosne i Hercegovine. Pomoćnik državnog sekretara James O’Brien ponovio je podršku SAD-a Bosni i Hercegovini u tim reformskim procesima, kao i nastavak konstruktivnih i prijateljskih odnosa između naše dvije zemlje.

Podsjetimo, O'Brien je u Kongresu SAD-a odgovarao na pitanja o situaciji u BiH.

Sjednicu Komiteta za vanjsku politiku vodila je Ann Wagner, zastupnica Republikanske stranke koja je inače aktivna po pitanju situacije u našoj zemlji.

O'Brien i Wagner su se usaglasili da je najveći krivac za situaciju Milorad Dodik, predsjednik entiteta Republika Srpska, te je O'Brien pojašnjavao američku politiku prema njemu.