Predizborni skup
275

Željko Komšić u Novom Sarajevu: Stranke Trojke su iznevjerile, Bandić može biti dobar načelnik

D. Be.
Željko Komšić i Muamer Bandić
Željko Komšić i Muamer Bandić
Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić obratio se na večerašnjem skupu ove stranke u Novom Sarajevu.

On je svim kandidatima poželio sreću na lokalnim izborima. A posebno se osvrnuo na kandidata za načelnika općine Novo Sarajevo Muamera Bandića koji je osim Stranke za BiH čiji je kandidat, dobio podršku i SDA, DF-a i NES-a.

"Muamer želi pobjedu na izborima, ne ulazim uopšte ko su i šta su njegovi protukandidati, bez obzira što mislim da može biti dobar načelnik, ali ima jedna druga dimenzija njegove pobjede koja možda vama sada ne izgleda tako važna, a ta dimenzija njegove pobjede plus uspjeh Dennisa Gratza u općini Centar u borbi za načelničku poziciju ako se to desi, to je snažna poruka građana i građanki Sarajeva vlastima trojke", naveo je.

Komšić je kazao da živi u ovoj općini i zna šta je problem.

"Ali pored te lokalne dimenzije postoji ova opšta politička dimenzija. Mislim da su stranke trojke iznevjerile povjerenje birača i mislim da neki novi ljudi, drugi ljudi, pa ako hoćete i nove politike, trebaju da zauzmu mjesto u upravljanju ovim gradom počevši od ovih lokalnih izbora kao pripremu za sljedeći ciklus općih izbora koji dolaze za dvije godine", rekao je.