Za kraj blagdana
419

Zenički bajram iz snova: Mališani s roditeljima uživali u do sada neviđenoj zabavi

E. M.
Foto: MIZ Zenica
Foto: MIZ Zenica
Bajramska manifestacija "Radost Bajrama" održana je danas na Kamberovića polju u Zenici, a u brojnim sadržajima i manifestaciji koja do sada nije održana u ovom gradu, uživalo je više od stotinu mališana.

Povodom obilježavanja Kurban-bajrama Medžlis islamske zajednice Zenica svoj protokol završio je zabavom za najmlađe i to onakvom kakvu će sigurno dugo pamtiti mališani Zenice.

Nakon obilaska brojnih institucija za stare i iznemogle te djece bez roditeljskog staranja i djecom s poteškoćama u razvoju, predstavnici Medžlisa islamske zajednice Zenica i Muftiluka zeničkog bajramsku radost su odlučili na kraju začiniti s druženjem za svu djecu.

Tako su danas na Kamberovića polju u Zenici više od stotinu mališana s roditeljima uživali u brojnim sadržajima od crtanja i pisanja, pravljenja palestinske zastave s otiscima ruku, jahanja konja, uživanja u toboganima, roštiljskim specijalitetima, voćem i slatkišima, ali i bajramskim paketićima i gostu iznenađenja Arminom Muzaferijom.

"Naša djeca će se rado sjećati bajrama i pričati o ovim događajima kao najljepšim sjećanjima na bajramske dane", kazao je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Upravo Dizdarević te glavni imam Sumedin ef. Kobilica danas su se družili s djecom, dijelili im voćne salate, zajedno s njima učili i pjevali ilahije te upravo ovim programom zaključili bajramski protokol.