Prvo obraćanje
110

Zijad Lugavić nakon ubjedljive pobjede: Gradit ću bolju budućnost Tuzle

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Zijad Lugavić iz SDP-a ostvario je ubjedljivu pobjedu u utrci za gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima, sa dosad osvojena 28.434 glasa. U prvom zvaničnom obraćanju je poručio da će ispuniti i više od obećanog u narednom periodu, uz građenje bolje budućnosti Tuzle.
Zijad Lugavić skupa sa SDP-om večeras je proglasio pobjedu za gradonačelnika Tuzle na osnovu 84 posto prebrojanih glasačkih listića. Kako su istaknuli, njemu je pripalo 75,5 posto glasova, odnosno njih 28.434, dok je njegov prvi protukandidat Zoran Blagojević iz SDA osvojio 7.522 glasa.

Nakon proglašenja pobjede, Lugavić je kazao da je večeras ostvarena jedna od najboljih SDP-ovih pobjeda. U tom kontekstu se zahvalio građanima koji su mu dali svoje povjerenje, a istovremeno stvorili i obavezu da u narednom periodu radi još više, odgovornije i transparentnije.

"Imam obavezu i da skupa sa vijećnicima u Gradskom vijeću Tuzle te matičnom partijom SDP-om gradimo još bolju budućnost za sve građanke i građane. Zajedno ćemo graditi Tuzlu kao grad budućnosti, kao grad koji će biti još otvoreniji, transparentniji, inkluzivniji, bolje ekonomski razvijen i pun života", kazao je Lugavić.

Nadovezao se da se pred njim nalazi velika zadaća, a dosad je pokazao da skupa sa svojim timom imaju znanje i ideje koje znaju pretvoriti u djela.

"Tako ćemo zajedno sa građanima graditi budućnost kao što smo to i do sada radili", naveo je Lugavić, istaknuvši da će realiziirati veoma ambiciozan plan koji se sastoji od deset ključnih ciljeva i više od 200 konkretnih mjera.

Pored matičnog SDP-a, Lugaviću su podršku pružili i Tuzlanska alternativa, Narod i pravda, Socijaldemokrati BiH, BH Zeleni, Bosanski narodni front, Pokret demokratske akcije, Naša stranka i nezavisni kandidat Nedžad Jusić.

"Zahvalio bih se svim političkim subjektima koji su me javno podržali. Bez njihove podrške, pomoći i snage koji smo na jedan javan i transparentan način pokazali svim građanima, napravivši jedan presedan, pomjerili smo granice u našem radu. Bez tih političkih subjekata, rezultat sigurno ne bi bio toliko dobar. Hvala im na jednoj novoj viziji grada Tuzle i političkog djelovanja", dodao je Lugavić.

Pored Lugavića i Blagojevića, na mjestu gradonačelnika Tuzle željeli su se naći još i Derviš Čičko iz SBiH, koji je prema dosad prebrojanim glasačkim listićima osvojio 1.480 glasova te Tihomir Mihajlović iz SNSD-a kojem je povjerenje dalo 218 birača.