Ne želi više da radi
88

Zoran Galić traži razrješenje s funkcije u SIPA-i jer je ostvario pravo na penziju, i dalje je u Hrvatskoj

N. V.
Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić zatražio je razrješenje s funkcije zbog toga što je ostvario pravo na penziju.

Zahtjev za razrješenjem dužnosti prije isteka mandata, Galić je poslao putem svoje pravne zastupnice Ivane Grizelj Ćorluka, a u zahtjevu se navodi da je ispunio uslove za penzionisanje, a što je za Klix.ba potvrdila advokatica Grizelj Ćorluka.

"Dostavljamo vam zahtjev na njegov (op.a. Zoran Galić) lični zahtjev, odnosno sporazumni prestanak radnog odnosa imenovanog s radnog mjesta zamjenik direktora SIPA-e iz razloga što je ispunio uslove za penziju i isti namjerava podnijeti zahtjev za priznavanjem prava na penziju, nakon donošenja odluke po predmetnom zahtjevu", navodi se u dokumentu dostavljenom SIPA-i.

Galić je već blizu mjesec nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima, s obzirom na to da je otišao u Hrvatsku neposredno prije nego što je trebao biti uhapšen.

Lično se do sada nikako nije oglasio o ovome, ali je njegova pravna zastupnica obavijestila javnost o tome da se Galić nalazi na liječenju u Hrvatskoj, odnosno tvrde da nije pobjegao od hapšenja nego se nalazi na bolovanju.

Kako bi bio izručen u BiH, Tužilaštvo BiH mora podnijeti zahtjev za njegovim izručenjem, što do ovog trenutka nije urađeno. Iz Tužilaštva BiH odbijaju objasniti javnosti šta rade po pitanju toga da Galić konačno bude dostupan bh. organima gonjenja.