Došli službenim autom
32

Zvornik: Prijavljen fizički sukob radnika "Deponije" i pripadnika SIPA-e, u toku interna provjera

N. V.
Policijskoj upravi Zvornik je prijavljeno da su dvojica pripadnika SIPA-e jučer napali radnika "Regionalne Deponije" u Zvorniku. No, utvrđuje se šta se tačno dogodilo na deponiji.

Prema navodima, pripadnici SIPA-e su službenim vozilom došli na prostor deponije, gdje su snimali dronom. Do sukoba je došlo kada je radnik tražio odobrenje za snimanje.

On tvrdi da je fizički napadnut i da je povrijeđen u glavu, no u toku su provjere svih navoda.

Iz SIPA-e su za Klix.ba kazali da pripadnici SIPA-e jesu službenim vozilom jučer bili na deponiji, ali da je tek u toku istraga o događaju.

"Obavještavamo vas da će nadležno odjeljenje unutrašnje kontrole provesti sve mjere i radnje s ciljem provjere navoda u vezi čega smo već ostvarili saradnju s pripadnicima MUP-a RS. Ukoliko se potvrde saznanja da je neko od službenika postupao na način da je povrijeđena službena dužnost ili je narušen ugled agencije, bit će preduzete odgovarajuće mjere", kazala je portparolka SIPA-e Jelena Miovčić.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina je potvrđeno za Klix.ba da im je PU Zvornik prijavila događaj te da je dežurni tužilac naložio preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji, a kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja.

"Nakon dostavljanja Izvještaja od strane PU Zvornik, postupajući tužilac će utvrditi da li ima elemenata krivičnog djela", kazali su.