Nekoliko tučnjava u gradu
1

Buran vikend u Banjoj Luci: Jedni se udarali štilom, dvojica napuhali iznad tri promila alkohola

N. V.
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
U Banjoj Luci je tokom vikenda bilo nekoliko tučnjava do kojih je dolazilo uglavnom u ugostiteljskim objektima. No, u jednom slučaju, koji se nije dogodio u kafiću, korišteno je drveno štilo,

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 12.07.2024. godine, uhapsili su R. K. i D. M. obojicu iz Banje Luke, zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru.

Navedene osobe su narušile javni red i mir, na način da su u mjestu Kola, nakon verbalne rasprave, međusobno razmijenili udarce drvenim štilom (drška od oruđa), usljed čega su zadobili tjelesne povrede.

Istog dana, oko 20:20 sati uhapšena je i osoba inicijala O. J. iz Banje Luke, zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru i 41. stav 1. i 3. i 43. Zakona o oružju i municiji. Navedena osoba je fizički napala dva oštećena lica, te u pravcu istih usmjerila i upotrijebila biber sprej.

Oštećenim osobama je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Lice O. J. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 3,32 promila alkohola u organizmu.

Lice M. M. iz Banje Luke uhapšeno je istog dana zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru. Navedeno lice je nakon verbalne rasprave u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, fizički napalo oštećeno lice. Navedena osoba je podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,71 g/kg alkohola u organizmu.

Osobi T. S. iz Banje Luke, radniku ugostiteljskog objekta, uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru.

Zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru, također 12. jula, uhapšena je osoba R. M. iz Banjeluke, dok je lice D. A. uhapšeno zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru. Navedeni su narušili javni red i mir oko 02:30 sati na benziskoj pumpi u Banjoj Luci, na način da je R. M. vrijeđalo lice D. A., koji ga je potom fizički napao. Osobs D. A. je podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,73 k/kg alkohola u organizmu.

Osobama R. P. i M. V., oba iz Banje Luke, uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru. Navedena lica su 13.07.2024. godine oko 02:00 sata u bašti ugostiteljskog objekta u Banjoj Luci, fizički napala oštećeno lice koje je zadobilo tjelesne povrede i na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske im je ukazana ljekarska pomoć.

U Banjoj Luci je istog dana, ali ujutru oko 07:20 sati, uhapšen R. Š. iz tog grada, zbog počinjenih prekršaja iz članova 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru. Navedena osoba je narušila javni red i mir vrijeđanjem radnika u ugostiteljskom objektu, a potom se oglušila o zakonito naređenje policijskih službenika. R.Š. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 3,16 promila alkohola u organizmu.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci – Odjeljenje za prekršaje.