Uhapsio ih FUP
29

Četvorica osumnjičenih u akciji "Rapid" predati tužilaštvu, u stanu držali više od 70 kg spida

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U Sarajevu je danas Federalna uprava policije realizovala akciju "Rapid" koja je rezultirala zaplijenom preko 70 kilograma amfetamina te hapšenjem četiri osobe.
Uhapšene su četiri osobe inicijala A. V. (1991) iz Sarajeva, M. M. (1996) iz Sarajeva, O. Č (1992) iz Konjica i Z.N. (1984) iz Istočnog Sarajeva, a oni su danas u poslijepodnevnim satima predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje će biti nastavljeno dokumentovanje krivičnih djela za koja se terete.

Prema nezvaničnim saznanjima, među uhapšenim su uhapšeni su Adnan Vuk iz Sarajeva te Omer Čolaković iz Konjica.

U nadležnosti Tužilaštva KS bit će 24 sata.

U akciji je oduzeto 74 kilograma opojne droge spid, 12 litara amfetaminskog ulja, jedan kilogram amfetamin crystal-ice, devet pvc pakovanja sa više stotina tableta (ectasy), vatreno oružje i municija, više telefonskih aparata i SIM kartica, vaga za precizno vaganje, folije i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje opojne droge.

U prethodnom periodu kod saradnika predmetne organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto osam kilograma opojne droge Amfetamin.

Kako saznajemo, 74 kilograma opojne droge spid pronađeno je u jednom od stanova u Sarajevu. Ujedno, riječ je o najvećoj zaplijeni droge u posljednjih nekoliko godina u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH).

Kako je ranije saopćeno iz FUP-a, navedene osobe se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, neovlašteno proizvodili i nabavljali opojnu drogu amfetamin koju su u iznamljenom stanu proizvodili, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima, te su prilikom pretresanja pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.