Nastavak akcije "Roma"
35

Doboj: Policija prije dva mjeseca oduzela auto u kojem je sada pronađeno 11 kilograma marihuane

S. Š.
Izvor: MUP RS
Izvor: MUP RS
Policija RS-a je tokom pretresa automobila na području Doboja u podu vozila pronašla te oduzela 11 kilograma marihuane.
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS su poduzimajući dalje mjere i radnje u nastavku operativne akcije "Roma" i na osnovu operativnih saznanja na osnovu Naredbe Osnovnog suda Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj danas su izvršili pretres putničkog automobila marke "Peugeot" koji je oduzet osmog aprila ove godine na području grada Doboja.

Tom prilikom su u skrivenom prostoru, u podu vozila pronašli i oduzeli 21 paket zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase od 11 kg.

Podsjetit ćemo, u okviru operativne akcije "Roma" osmog aprila na području grada Doboja, lišen je slobode M.V. nakon što je kontrolom putničkog automobila marke "Peugeot" kojim je upravljao pronađeno i oduzeto dva kg i 964 g opojne droge marihuane i 1,16 g opojne droge kokain.

Također, u okviru iste akcije krajem aprila na području Prijedora uhapšeno je 14 osoba nakon što je prethodno pronađena laboratorija za uzgoj marihuane.