Autoput A1
281

Hiljade vozila satima u kilometarskoj koloni kod Vlakova zbog prevrnutog kamiona

S. Š.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Zbog prevrtanja kamiona na autoputu u blizini Vlakova saobraćaj je obustavljen već treći sat zbog čega se stvorila ogromna gužva i kilometarska kolona.
Kako je BIHAMK izvijestio, zbog saobraćajne nezgode na dionici petlje autoputa A1, Butile do petlje Vlakovo, sa lijeve strane (smjer Vlakovo - Butile), došlo je do potpune obustave saobraćaja.

Saobraćaj se privremeno preusmjerava na petlji Vlakovo ka alternativnim pravcima.

Riječ je o višesatnoj obustavi saobraćaja zbog čega su stvorene ogromne gužve na cesti. Važno je napomenuti da je riječ o periodu dana kada se inače bilježe gužve na putu, a otežavajuća okolnost je da predstoji vikend, a sezona je godišnjih odmora pa je frekvencija vozila na putevima također pojačana.

Iz BIHAMK-a nisu nagovijestili kada bi moglo doći do normalizacije saobraćaja, a redakciji portala Klix.ba javili su se čitatelji ogorčeni zbog novonastale situacije.

BIHAMK je u 17:20 sati javio da je na dionici autoputa A1, petlja Butile - petlja Vlakovo, lijeva strana (smjer Vlakovo - Butile), vozilo je uklonjeno sa trase te je dionica otvorena za saobraćaj sa ograničenjem na mjestu nezgode gdje je zbog oštećenja na asfaltu zatvorena preticajna traka.