Sarajevo
73

Kako je spašen dječak na Grbavici: Komšinica ga vidjela na prozoru, policija i vatrogasci provalili u stan

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sarajevski vatrogasac jučer je spasio dijete (2) koje je bilo samo u stanu sa sestrom (4), a intervenisao je jer je dijete na prozoru vidjela jedna građanka koja je pozvala nadležne službe, potvrđeno je za Klix.ba iz Uprave policije MUP-a KS.
Naime, u subotu u poslijepodnevnim satima pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade spasio je dječaka koji nije bio pod roditeljskim nazorom te se našao na prozoru i bio izložen opasnosti.

Radi se o tome da je jedna komšinica iz parka pored zgrade koja se nalazi u sarajevskom naselju Grbavica vidjela dijete na prozoru i pozvala nadležne službe u 18:45 sati. Prvo su došli policajci, a odmah za tim i vatrogasci.

Službenici su se popeli na šesti sprat i pozvonili na vrata, međutim niko nije odgovarao. Kada su otvorili vrata, u stanu je bilo dvoje djece starosne dobe dvije i četiri godine.

Dječak (2) bio je na prozoru i njega je spasio vatrogasac. Nakon toga su došli i iz Centra za socijalni rad, odveli djecu na ljekarski pregled gdje je ustanovljena da je oboje djece dobro.

Djeca su trenutno pod skrbi Centra za socijalni rad, a majka T.M. je lišena slobode sinoć u 22:20 sat i nju su uhapsili policijski službenici PU Novo Sarajevo zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika".

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.