Uhapšen je
30

Kod 55-godišnjaka iz Travnika u kući pronađeno oružje, droga i novac

S. Š.
Foto: MUP SBK
Foto: MUP SBK
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona realizovali su operativnu akciju u okviru koje je uhapšen muškarac iz Travnika kod kojeg su pronađeni droga i oružje.

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, danas u ranim jutarnjim satima policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizovali još jednu akciju.

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, kojom prlikom je u mjesto Bijelo Bučje, općina Travnik, izvršen je pretres porodične kuće i okućnice, kao i motornog vozila koje koristi D.Š. rođen 1969. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto preko jednog kilograma zeljaste materije za koju se za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, vatreno oružje - poluautomatska puška i jedan malokalibarski pištolj, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz MUP-a SBK.