Otkrila granična policija
104

Kod Cazina pronađeni zasadi indijske konoplje visine i do tri metra, uhapšen 43-godišnjak

S. Š.
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
Nadomak Cazina jučer su zaplijenjeni zasadi indijske konoplje te je jedna osoba, koja se može dovesti u vezi sa ovim krivičnom djelom, uhapšena.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Velika Kladuša 14. augusta su, u mjestu Mutnik Vilići u graničnom pojasu na području općine Cazin, u operativnoj akciji "Droga 2024" otkrili zasad indijske konoplje.

Tokom operativne akcije zaplijenjeno je 46 stabljika opojne droge indijske konoplje visine od pola metra do skoro tri metra visine. U vezu s ovim događajem dovodi se M.V. (1981.), državljanin BiH, koji je lišen slobode.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Cazinu, prema čijim su naredbama izvršeni pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičena osoba te privremeno oduzete stabljike indijske konoplje.

Protiv osumnjičenog M.V. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Podršku u realizaciji navedenih aktivnostima pripadnicima Jedinice GPBiH Velika Kladuša pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.