813 zasada
14

Kod Doboja pronađena plantaža indijske konoplje sa više stotina stabljika

S. Š.
Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj
Na području Doboja, u okviru nastavka realizacije akcije "Plantaža 2024" pronađeno je 813 stabljika indijske konoplje, a o svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj jučer su, u sklopu operativne akcije "Plantaža 2024", na području grada Doboja pronašli plantažu sa zasađenim stabljikama indijske konoplje.

Na navedenoj lokaciji je pronađeno ukupno 813 stabljika koji svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje dužine od 50 do 140 cm.

Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Inače, riječ je o akciji MUP-a RS i gradskih policijskih uprava koja je usmjerena na suzbijanje upotrebe i stavljanja u promet nedozovljenih sredstava. U junu ove godine na području Laktaša realizovana je slična akcija kojoj je pronađena mini laboratorija za uzgoj marihuane, a oduzeto je i oružje.

Nadležne policijske uprave nastavljaju rad na ovakvim i sličnim operacijama.