Sarajevo
36

Kod uhapšenih migranata na Darivi danas pronađen pištolj, policija dronovima pratila osumnjičene

S. Š.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su na Darivi uhapsili dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom migranta na Stupu koje se dogodilo u ponedjeljak u predvečernjim satima.
Sarajevska policija danas je provela akciju hapšenja osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom, ili su umiješane u ubistvo, koje se dogodilo na području općine Ilidža, tačnije na Stupu.

Uhapšene su dvije osobe, a prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao Klix.ba, prilikom hapšenja je pronađen i pištolj. Međutim, za sada se ne može sa sigurnošću reći da li je upravo taj pištolj korišten u ubistvu.

Nadalje, policija traga za još jednom osobom koja se može dovesti u vezu sa navedenim događajem.

U okviru današnje akcije, saznajemo da je policiji pomoć pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA), a policija je dronom nadgledala lokalitet na Darivi kako bi uočila osumnjičene.

Podsjetit ćemo da se današnja akcija MUP-a Kantona Sarajevo vezuje za ubistvo od ponedjeljka kada je ubijen migrant. Svemu je prethodilo narušavanje javnog reda i mira te upotreba vatrenog oružja na Stupu, Općina Ilidža. Smrt ubijenog migranta je konstantovana na području Općine Novi Grad u Sarajevu.