Isključeni iz saobraćaja
24

"Lijevak" u Tuzli: Policija pronašla drogu i 10 pijanih vozača, jedan završio u stanici na otrežnjenju

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Službenici Policijske uprave Tuzla su za dane vikenda kontrolisali 117 vozača i motornih vozila te 63 saputnika kroz akciju "Lijevak". Tom prilikom su utvrđeni prekršaji i izrečene su sankcije.

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, njihovi službenici su radeći na pojačanim planskim aktivnostima na kontroli učesnika u saobraćaju i realizaciji akcije "Lijevak" u danima vikenda proveli aktivnosti

"Policija je kontrolisala 117 motornih vozila, isto toliko vozača te 63 saputnika iz kontrolisanih vozila i izdala 47 prekršajnih naloga. Također, izvršeno je alkotestiranje 70 vozača, gdje je utvrđeno da 10 vozača upravlja motornim vozilom pod dejstvom alkohola te su isti uz izdate prekršajne naloge odmah isključeni iz saobraćaja. Jedan vozač je zadržan u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a TK do otrežnjenja i to zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi preko 1,5 g/kg", kazali su.

Pored evidentiranja i sankcionisanja saobraćajnih prekrašaja, prilikom kontrole putničkog motornog vozila Reno Clio, koja je izvršena u ulici Armije RBiH u Tuzli, a kojim je upravljao I.I.(1999) iz Tuzle, pronađeni i dobrovoljno predati droga i prateći predmeti.

Kako je navedeno, riječ je o digitalnoj vagi za precizno mjerenje, dva prozirna pvc pakovanja sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu, kao i jedno veće pvc pakovanje u kojem se nalaze bijela materija koja asocira na opojnu drogu i biljna materije koja asocira na opojnu drogu.

"U vezi toga su daljnje mjere i radnje poduzeli policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla", dodali su iz policije.

Policijska uprava Tuzla i Uprava policije MUP-a TK će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim planskim pojačanim aktivnostima, koje imaju za cilj povećanje stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, kao i opću sigurnost građana Tuzlanskog kantona.