Vlasnik Delta Petrola
58

Među poginulima u nesreći kod Kaknja bio je i Bakir Spahić: Privrednik koji je stvorio prepoznatljivu firmu

E. M.
Bakir Spahić
Bakir Spahić
Kakanj je od jučer zavijen u tugu, a među četiri poginula sugrađanina bio je i privrednik Bakir Spahić koji je bio vlasnik firme Delta Petrol.

Bakir Spahić, Mensur Spahić, Himzo Neimarlija i Osman Neimarlija su Kakanjci koji su jučer poginuli u nesreći koja se dogodila na Lipničkom brdu između Kaknja i Vareša.

Imam džemata u Obrima Ermin Zahirović na Facebooku se oprostio od Bakir Spahića.

"Sve ove godine bio mi je desna ruka u džematu, godinama naš mutevelija, čovjek uvijek opredijeljen za dobro i napredak. Nenametljiv, susretljiv i dostojanstven. Do podne ste ga mogli vidjeti u najprestižnijem društvu a poslijepodne kako kosi džamijski harem. Činio je mnogo dobra i ljudima i zajednici a nije volio to nikada isticati. Bilo je zadovoljstvo poznavati ga i sarađivati s njim. Izgubili smo vrijedne i čestite džematlije, ljude lijepih manira, dobre komšije i prijatelje...", napisao je Zahirović.

Bakir je rođen 1956. godine, a bio je otac troje djece. Duži radni vijek proveo je u Termoelektrani Kakanj, gdje je imao siguran posao, ali ga napušta i odlučuje osnovati firmu.

Delta Petrol je počela s radom 1996. godine te predstavlja specijaliziranu firmu za izvođenje radova na ispitivanju i kalibraciji mjerila protoka (volumena) naftnih derivata u naftnoj industriji.

Pored toga izvodi radove na izgradnji, sanaciji, remontu, servisiranju i održavanju procesnih i energetskih postrojenja kao i benzinskih stanica na cjelokupnom prostoru Bosne i Hercegovine.

Iako je iza sebe imao firmu prepoznatljivu u BiH, Spahić je bio skroman i često je poslovne zasluge prepuštao drugima. Živio je mirnim životom te se bavio lovom skoro tri decenije gdje je ustvari najviše volio odlazak u prirodu.

U nesreći je poginuo sa svojim bratom Mesudom Spahićem te prijateljima Himzom i Osmanom.

Općina Kakanj će, kako je potvrđeno za Klix.ba, na dan dženaze proglasiti dan žalosti.