Novac donio iz Njemačke
63

Muškarac iz Srebrenika tvrdi da su mu naoružani pljačkaši ukrali 150 hiljada eura

A. K.
Srebrenik (Foto: Gradska uprava)
Srebrenik (Foto: Gradska uprava)
Muškarac Š. M. iz Srebrenika policiji je prijavio da su mu tri nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem ukrali 150 hiljada eura, a trenutno je u toku provjera svih navoda.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba su kazali da je njihovim službenicima u Srebreniku 54-godišnji Š.M. iz tog grada jučer uputio prijavu o događaju.

"Š. M. je tom prilikom prijavio tri osobe kojima je, prema navodima iz svoje prijave, 12. novembra 2022. godine pod prijetnjom dao veću količinu novca, nakon čega su se osobe udaljile", kazali su nam iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o muškarcu koji je novac u gotovini, navodno donio iz Njemačke, gdje živi i radi duži niz godina, u namjeri da kupi stan u Srebreniku.

Policiju je o pljački obavijestio tek tri dana kasnije, a između ostalog je naveo da su pljačkaši navodno iz Crne Gore, izrazivši sumnju da su bili upućeni u to da u Srebrenik donosi veću količinu novca jer su mu, kako je naveo, "presreli" mobilni telefon putem kojeg je potencijalnim prodavcima stana slao fotografije novca.

Iz kantonalne policije su nam zvanično kazali da je o navedenom događaju iz prijave obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a službenici Policijske uprave Srebrenik i Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju provjera navoda prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja.