Potvrdila policija
0

Muškarac pronađen mrtav u koritu rijeke u Živinicama, utvrđuje se uzrok smrti

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
U koritu rijeke Gostelje na području Živinica jutros je pronađeno beživotno tijelo 66-godišnjeg N.T., a tačan uzrok smrti će pokazati obdukcija.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Sprečić je kazala da su jutros u 6:29 sati njihovi službenici u Živinicama dobili prijavu u kojoj je navedeno da je u koritu rijeke Gostelje uočeno tijelo za koje se sumnja da se radi o N.T. (1958) iz Živinica, inače puncu prijavitelja, čiji nestanak prijavljen dan ranije.

"Na mjesto događaja upućeni su patrola PS Živinice, uviđajna ekipa OKP PU Živinice, SHMP Doma zdravlja Živinice te zbog nepristupačnog terena i Vatrogasno društvo Živinice. Nakon izvlačenja tijela, potvrđeno je da se radi o N.T., a dežurni ljekar SHMP je konstatovao smrt imemovanog te je pregledom tijela konstatovano da nema tragova koji bi ukazivali na nasilnu smrt", navela je Sprečić.

Po nalogu tužioca, nakon okončanja uviđaja, tijelo N.T. će biti prevezeno u Komemorativni centar radi vršenja obdukcije. Sve dalje radnje preduzimati će se po nalogu postupajućeg tužioca.