Ubica prebačen u UKC
41

Muškarac u Šipovu ubio je 34-godišnju vanbračnu suprugu, oglasilo se tužilaštvo

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka saopćilo je da je tužiteljica Slavica Matijaš, zajedno sa policijskim službenicima, utvrdila postojanje osnova sumnji da je muškarac N. C. (38) iz vatrenog pištolja ubio ženu A. M. (34) u putničkom automobilu u Šipovu.
"U ulici Karađorđeva, općina Šipovo, jutros, oko 7:45 sati, u putničkom automobilu, iz vatrenog oružja-pištolja, počinjeno je krivično djelo teško ubistvo na štetu A. M. koja je rođena 1990. godine iz Šipova", navode iz tog Tužilaštva.

Postoje osnovi sumnje da je, kako je saopćeno iz OJT Banja Luka, pomenuto krivično djelo izvršio N. C. rođen 1986. godine iz Šipova, koji je nakon toga pokušao izvršiti samoubistvo.

Tom prilikom zadobio je povrede opasne po život, a zbrinut je u UKC RS Banja Luka.

Naređeno je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvđivanju okolnosti počinjenog krivičnog djela, a biće naređena i obdukcija tijela smrtno nastradale koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Pojedini mediji su objavili saznjanja da su osumnjičeni i žrtva živjeli u vanbračnoj zajednici, da imaju dvoje maloljetne djece, a da je N. C. već kažnjavan za nasilje u porodici.