Predložen pritvor
62

Muškarca iz Čelića terete za agresiju prema supruzi, udaranje oca pesnicom i prijetnju bombom

A. K.
Foto: MUP TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Foto: MUP TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Postupajući tužilac je Općinskom sudu Tuzla predložio pritvor za Mersada Čokića (40) iz Čelića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilje u porodici u stjecaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
Kako su naveli iz Tužilaštva TK, Čokić je osumnjičen da je 14. jula 2024. godine u porodičnoj kući u Čeliću nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir i psihičko zdravlje članova svoje porodice, prilikom čega je bio naročito agresivan prema supruzi te je pesnicom udario oca u lice i nanio mu laku tjelesnu povredu.

"Prilikom dolaska službenika Policijske stanice Čelić, nakon prijave za nasilje u porodici, Čokić je držao ručnu bombu, koja mu je intervencijom policijskih službenika oduzeta, a tokom pretresa porodične kuće pronađena je i jedna automatska puška, određena količina municije i drugi predmeti", precizirali su iz Tužilaštva TK.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Ročište po prijedlogu za određivanje pritvora će se održati danas u Općinskom sudu Tuzla.