Policija im ušla u trag
4

Na obali Jadrana u Sloveniji uhapšeni članovi škaljarskog i kavačkog klana, planirali likvidaciju

S. Š.
Blokirana cesta kod Pirana tokom hapšenja (Foto: RTV Slo)
Blokirana cesta kod Pirana tokom hapšenja (Foto: RTV Slo)
Opsežna policijska akcija provedena je na području općine Piran u kojoj su uhapšene ukupno tri osobe. Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o pripadnicima škaljarskog i kavačkog klana.

Pripadnici kavačkog i škaljarskog klana navodno su, prema operativnim saznanjima policije, planirali likvidaciju, ali ima je policija osujetila planove.

"U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji sa drugim policijom i upravama i jedinicama na području Portoroža, provodila mjere u okviru istrage protiv službeno krivično djelo po režiji nadležnog državnog tužilaštva", odgovorili su iz PU Ljubljana za 24ur.

Blokirana cesta kod Pirana tokom hapšenja (Foto: RTV Slo)
Blokirana cesta kod Pirana tokom hapšenja (Foto: RTV Slo)

Iz ljubljanskog državnog tužilaštva dodaju da su slobode lišene tri osobe, protiv kojih su primijenjena sredstva prinude, a jednoj osobi je potrebna medicinska pomoć zbog lakših povreda tokom hapšenja.

"Pri tome potvrđujemo da prilikom hapšenja nije korišteno vatreno oružje i da nije bila ugrožena bezbjednost drugih lica niti da je bilo povrijeđenih", objasnili su.

Dodali su da više detalja ne smiju saopćiti zbog istrage koja je u toku.

Prema saznanjima 24ur, policija je uhapsila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog organizovanog kriminala iz Crne Gore, i to Kavčane koji su neprijavljeni boravili u Portorožu nekoliko dana.

Riječ je o D. Đ. i S.B. koji se sumnjiče da su u januaru 2023. godine likvidirali jednu osobu u Ljubljani te mnoge druge pripadnike članove škaljarskog klana u Crnoj Gori.