Vanredno obraćanje
68

Načelnik PU Trebinje o događaju u u nevesinjskom selu: Pronađeno oružje koje nije moguće nabaviti

S. Š.
Načelnik Laketa i pronađeno oružje (Foto: MUP RS)
Načelnik Laketa i pronađeno oružje (Foto: MUP RS)
Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa održao je danas vanrednu konferenciju za medije na kojoj je govorio o sinoćnjem incidentu koji se dogodio u nevesinjskom selu Zovi Do.
Policijski službenici PU Trebinje lišili su života jednu osobu koja je iz vatrenog oružja pucala prema policijskim službenicima.

Načelnik Laketa je rekao da je policija po zaprimanju prijave izašla na lice mjesta te evakuisala mještane i opkolila kuću.

"Policijski službenici su u više navrata pozvali nepoznato lice da se preda što je lice odbilo. U više navrata je zapucalo na policijske službenike iz vatrenog oružja", rekao je on.

Ističe da je muškarac koristio dvije vrste automatskog i polu-automatskog oružja. Načelnik Laketa je dodao da se ne može govoriti o legalnom oružju budući da takva vrsta oružja nije dozvoljena za posjedovanje građanima.

"U jednom momentu je i aktivirao bombu prema policiji. O identitetu lica ne možemo govoriti dok se ne obavi uviđaj. Ne možemo potvrditi ni da je u pitanju migrant", dodao je Laketa.

Kazao je i da se trenutno ne može govoriti o tome da li je to lice i prethodnih dana bilo tu te da će sve odgovore dati uviđaj i druge istražne radnje. Na kraju je načelnik Laketa istakao da je sigurnost na području općine Nevesinje na zadovoljavajućem nivou.

O događaju se oglasilo i Okružno javno tužilaštvo u Trebinju.

"Dežurni okružni javni tužilac ovog Tužilaštva zajedno sa policijskim službenicima PU Trebinje je izvršila uviđaj u mjestu Zovi Do, opština Nevesinje, vezano za događaj od prethodnog dana, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koje lice je sinoć oko 23:00 sati lišeno života. Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznatog lica, obzirom da kod sebe nije posjedovao lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač 'Zolja', dvije tromblonske mine, ručna bomba, jedna poluautomatska puška, jedna vojnička puška M-48, kao i više komada municije. Uviđajem je konstatovano da je NN lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i mještana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dvije ručne bombe. Prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene su povrede koje potiču od aktivirane eksplozivne naprave koju je NN lice aktiviralo", saopćili su iz tužilaštva.