Uhapšena braća Abazi
18

Uznemirujuće / Nadzorne kamere snimile pokušaj ubistva na Šipu u Sarajevu

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nadzorne kamere u ulici Branilaca Šipa u Sarajevu, Općina Centar, snimile su pokušaj ubistva u kojem je ranjen A.R., a zbog čega su dva muškarca uhapšena.
Na videosnimku koji je u posjedu Klix.ba, a koji su zabilježile nadzorne kamere u ulici Branilaca Šipa, uhvaćeni su trenuci u kojem je A.R. (1985.) ranjen.

Na njega je vatreno oružje iskoristio muškarac koji je, zajedno sa još jednom osobom, u jutarnjim satima uhapšen u Neumu. Riječ je o Almedinu i Seadu Abaziju.

Kako se može vidjeti na videosnimci, do pucnjave je došlo nasred ulice oko 19:50 sati, a ubistvo je spriječeno zahvaljujući automobilima koji su se našli u ulici i iza kojih se sakrio A.R. na kojeg je pucano.

Nakon što je upotrijebljeno vatreno oružje, braća Abazi su se automobilom zaputili put juga BiH gdje ih je, kod Neuma, locirala OSA i gdje su, uz pomoć policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, uhapšeni.

Lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo "Pokušaj ubistva" i nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada.

Kako Klix.ba nezvanično saznanje, sinoćnjom obračunu su prethodili raniji fizički i verbalni sukobi između trojice muškaraca. Također, prema nezvaničnim saznanjima, ranjene je Almedin Ramović.