Jedna osoba uhapšena
58

Nasilje u Lukavcu: Presreo vozača minibusa i udario ga tupim predmetom

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Službenici Policijske stanice Lukavac su uhapsili 37-godišnjeg A.H. zbog nasilničkog ponašanja. On se sumnjiči da je presreo vozača minibusa i udario ga tupim predmetom.

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jučer oko podne, njihovim kolegama u Lukavcu se obratio E.H. iz tog grada.

"On ja kazao da je vozio minibus u naselju Modrac kada ga je oko 11 sati presreo vozač automobila marke Volkswagen Golf koji je izašao iz aumobila, a nakon verbalne prepirke, zadao udarac tupim predmetom te oštetio vjetrobransko staklo na minibusu", precizirali su iz kantonalne policije.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Lukavac i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac, koji su identifikovali navedenog vozača i utvrdili da se radi o A.H., rođen 1987. godine iz Lukavca.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo asilničko ponašanje A.H. je istog dana uhapšen te je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade", kazali su iz kantonalne policije.

O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac, koji je naložio da se A.H. uz izvještaj preda Tužilaštvu TK na dalje postupanje.