Prevezen u Sarajevo
0

Nesreća u Bogušićima kod Goražda, povrijeđen maloljetni biciklista

E. A.
U saobraćajnoj nesreći u Bogušićima kod Goražda povrijeđen je maloljetnik koji je zadobio povrede u predjelu glave, a nakon što mu je ukazana medicinska pomoć u Goraždu prevezen je na KUM Sarajevo, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Slučaj je policiji prijavljen nešto sinoć oko 18 sati, a vozač automobila koji je oborio biciklistu je bio u alkoholisanom stanju.

"Povrijeđenom je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde, dežurni ljekar je konstatovao da je zadobio povrede u predjelu glave, te je prevezen na CUM Sarajevo. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Izvršeno je alkotestiranje vozača gdje je utvrđeno da ima 0,46 g/kg alkohola u organizmu, te je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde" saopćeno je iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" iz člana 336. st. 3 KZ FBiH, a u vezi sa članom 332. st. 3 KZ FBiH.