Potvrđeno za Klix.ba
130

Osumnjičeni za ubistvo žene na Ciglanama Mirza Duran prebačen u KPZ Zenica

S. Š.
Mirza Duran na jutrošnjem ročištu (Foto: Klix.ba)
Mirza Duran na jutrošnjem ročištu (Foto: Klix.ba)
Osumnjičeni za ubistvo na Ciglanama od 19. augusta Mirza Duran prebačen je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Zenica, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako je za Klix.ba potvrdio direktor KPZ Zenica Rusmir Isak, Duran je danas u 15:30 doveden u Zenicu gdje će ostati narednih mjesec dana, odnosno do iduće odluke suda.

Mirzi Duranu je jutros u prostorijama Kantonalnog suda Sarajevo održano ročište za određivanje pritvora na kojem je tužiteljica Tužilaštva KS iznijela detalje koje je pokazala dosadašnja istraga.

Duran se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer u ulici Husrefa Redžića na Ciglanama (Općina Centar) ubio 60-godišnju Nadiru Sahačić iz Sarajeva i to hladnim oružjem u predjelu vrata.

"Radi se o jednom gnusnom zločinu. Nije identifikovan motiv, nije ustanovljeno da je optuženi povezan s žrtvom niti da ju je ikad ranije vidio. Jedina poveznica njega sa žrtvom je da njegov prijatelj živi vrata do vrata sa žrtvom, odnosno da su prve komšije", kazala je tužiteljica Nevena Cvrtak.

Inače, prijatelj osumnjičenog Durana Faris Bašić također je u jednomjesečnom pritvoru jer su u stanu u kojem su bili on i Duran te večeri pronađene nedozvoljene supstance.

Prema nezvaničnim saznanjima Klix.ba, Duran je konzument nedozvoljenih supstanci.