Naselje Tušanj
0

Otac pronašao mrtvu kćerku u Tuzli, istražitelji utvrđuju uzrok smrti

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
U porodičnoj kući u naselju Tušanj u Tuzli nešto iza ponoći muškarac je pronašao beživotno tijelo svoje kćerke, a istražitelji trenutno utvrđuju uzrok smrti.

Policijskoj stanici Policijskoj stanici Centar, noćas oko 1:15 sati, prijavljeno je od muške osobe (1960) iz Tuzle, da je u svojoj porodičnoj kući u Tuzli, zatekao beživotno tijelo svoje kćerke F. M. (1993).

"Po navedenoj prijavi postupili su policijski službenici koji su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave, o čemu je odmah obaviješteno Kantonalno tužilaštvo. Uviđaj i druge potrebne radnje na mjestu događaja, u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja poduzimaju istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK i kantonalni tužilac", kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Dežurni tužilac i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Tuzla obavljaju uviđaj u porodičnoj kući na širem području naselja Tušanj u Tuzli.

"Tokom uviđaja je utvrđeno da je žena imala povredu u predjelu potiljka glave. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti", kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

U toku su sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti koje su dovele do smrti ove osobe.