MUP Kantona Sarajevo
41

Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu, policija uputila apel građanima

S. Š.
Policija u Sarajevu traži Amira Tuatahea (Foto: Klix.ba)
Policija u Sarajevu traži Amira Tuatahea (Foto: Klix.ba)
Policija u Sarajevu je objavila identitet muškarca za kojim se traga zbog umiješanosti u ubistvo na Stupu od ponedjeljka.
Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistva koje se dogodilo jučer u popodnevnim satima u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, na štetu migranta, a istragom je utvrđeno da se radi o osobi Y.N, iz Afganistana.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u kasnim popodnevnim satima na lokalitetu Dariva, područje općine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Ubistvo", lišeni su slobode 20-godišnji T.M., državljanin Afganistana i 19-godišnji A.M., također državljanin Afganistana i predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođen 2002., državljanin Afganistana, saopćila je policija.

"Mole se svi koji imaju bilo kakva saznanja o traženoj osobi da jave na brojeve telefona 122, 033/ 206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici", glasi apel policije.