Općinski sud Sarajevo
0

Podignuta optužnica protiv muškarca kod kojeg je u stanu u Sarajevu pronađeno više od 20 kg droge

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Džemajli Ibuša zbog više krivičnih djela.
Ibuša je optužen zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije bez odobrenja i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Optuženi se tereti da je tokom 2021. i 2024. godine nabavljao veće količine droge amfetamin i cannabis, koju je prenosio i čuvao u kući na području Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno i prema optužnici navedeno, drogu je prepakivao u pakete i vakum vrećice i prodavao je.

Podsjetit ćemo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su prvog marta ove godine prilikom pretresa porodične kuće optuženog, pronašli i oduzeli oko 20 kilograma droge amfetamin i cannabis. Također, prilikom pretresa kod optuženog su pronađeni oružje i municija.

Nakon potvrđivanja optužnice, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora optuženom. Za glavni pretres predloženo je saslušanje dva svjedoka, četiri vještaka i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza.