Opasnost od bjekstva
0

Pokušaj ubistva na Šipu: Predložen pritvor za dvojicu muškaraca i ženu

N. V.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
U četvrtak navečer je došlo do pucnjave na Šipu u Sarajevu, u kojoj je ranjena jedna osoba. Policija je slučaj okarakterisala kao pokušaj ubistva za koji su osumnjičeni Sead i Almedin Abazi. Za njih je sada zatražen pritvor, kao i za ženu koja se sumnjiči da im je pomagala.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Kantonalnom sudu u Sarajevu predložilo pritvor za dvojicu braće (1980. i 1991. godište) zbog krivičnog djela "pokušaj ubistva", a A. S. (1980.) sumnjiči se za krivično djelo "pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Za njih dvojicu je pritvor zatražen iz svih razloga nabrojanih u zakonu, a što je: strah od ponavljanja krivičnog djela, strah od uklanjanja dokaza i utjecaja na svjedoke, strah od uznemirenja javnosti i strah od bjekstva.

S obzirom na to da su njih dvojica odmah nakon pucnjave pobjegli i sutradan uhapšeni u Neumu, očigledno je da su strahovi tužioca da bi mogli pobjeći - opravdani. Međutim, o tome konačnu odluku donosi Kantonalni sud Sarajevo, a što se očekuje ubrzo tokom dana.