Cjelodnevna provjera
32

Policija iz GRAS-a izuzima dokumentaciju o nabavci autobusa na plin

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Federalne uprave policije od jutros se nalaze u prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Sarajevo, gdje izuzimaju dokumentaciju vezanu za sumnjivu nabavku autobusa na plin iz februara 2017. godine.

Privremeni upravnik GRAS-a Haris Gušić kazao je za Klix.ba da su pripadnici FUP-a jutros od 10 sati u prostorijama preduzeća, odakle izuzimaju dokumentaciju o nabavci plina za potrebe preduzeća.

"Dokumentacija je jako obimna. Radimo jutros od deset sati. Niko od uposlenika GRAS-a nije uhapšen, pa ni ja", kazao je Gušić, napominjući da su policijske provjere povezane s nabavkom iz vremena dok on nije bio upravnik.

Dodao je da je njegova kompletna ekipa još uvijek u prostorijama GRAS-a i da ne mogu izaći jer dostavljaju policajcima dokumentaciju.

"Dokad će to trajati ne znam. Neke službe GRAS-a su još uvijek tu, ljudi nisu otišli kući zato što su potrebni za dostavljanje dokumentacije. Saradnja sa policajcima je dobra, nema maltretiranja", rekao je Gušić za Klix.ba.

Kako saznajemo, pripadnici Federalne uprave policije dokumentaciju iz prostorija preduzeća GRAS izuzimaju po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK. Izuzimanje dokumentacije neće utjecati na režim odvijanja saobraćaja.

Podsjećamo, do juna 2017. godine direktor GRAS-a bio je Avdo Vatrić.