Traži ga i žandarmerija
59

Policija iz RS-a također traga za ubicom iz Srbije jer je lako mogao pobjeći u BiH

I. Sa.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
MUP Republike Srpske se uključilo u potragu za odbjeglim napadačem, koji je sinoć u Loznici ubio policajca Nikolu Krsmanovića.
"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju niz mjera i radnji u vezi s potragom za licem koje je noćas izvršilo krivično djelo 'Teško ubistvo', prilikom čega je smrtno stradao policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u Loznici", naveo je MUP RS te dodaju:

"Od samog događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Srbije i preduzimaju niz mjera na područjima koje operativno pokrivaju policijske uprave Zvornik i Bijeljina, a sve u cilju lociranja i lišenja slobode koji je počinilo ovo krivično djelo, imajući u vidu blizini granice dvije zemlje".

Uz policijske službenike ove dvije uprave, u potragu su uključeni i pripadnici jedinica žandarmerije.

Foto: MUP Srbija
Foto: MUP Srbija

Pozvali su i građane, a posebno one koji žive u navedenom pograničnom području, da ukoliko primijete osobu s fotografije pozovu policiju na broj 122.

Krsmanović je ubijen sinoć nakon što je na njega pucao Hajziri Artan. U napadu je ranjen policijski službenik Vjekoslav Ilić, koji se trenutno oporavlja u bolnici u Loznici.