MUP KS
102

Policija traga za muškarcem koji je sinoć iz vatrenog oružja ranio 34-godišnjaka u Sokolović Koloniji

S. Š.
Ulica ju kojoj je došlo do incidenta (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ulica ju kojoj je došlo do incidenta (Foto: I. Š./Klix.ba)
U nedjelju je u večernjim satima u Sokolović Koloniji na Ilidži u Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je muškarac ranjen, a sarajevska policija nastavlja potragu za počiniteljem krivičnog djela "Pokušaj ubistva".
Kako se navodi u zvaničnom saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u nedjelju je oko 22 sata PU Ilidža obaviještena da je u ulici Huseina Đoze, naselje Sokolović Kolonija, općina Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice povrijeđeno.

Izlaskom na teren, policijski službenici su utvrdili da je muškarac S.A., rođen 1990. godine u Pakistanu, zadobio povrede, najvjerovatnije nastale usljed djelovanja vatrenog oružja te je prebačen na KCUS. Povrijeđenom su konstatovane teške tjelesne povrede te je na Klinici za torokalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

Obaviještena je dežurna tužiteljica, koja je izašla i rukovodila uviđajnom ekipom i uviđajnim radnjama. Naložila je da se uviđaj, na okolnosti izvršenja krivičnog djela Pokušaj ubistva nastavi danas, saopćeno je.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo aktivno tragaju za izvršiocem ovog krivičnog djela.