Suzbijanje kriminala
0

Policija u Doboj Istoku zaplijenila kilogram droge i uhapsila jednu osobu

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Nekoliko sektora policije iz Tuzlanskog kantona izveli su akciju u okviru koje je zaplijenjen kilogram droge, a jedna osoba je uhapšena.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, u nastavku planskih aktivnosti provedenih po operativnoj akciji "Top narko", a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, jučer su u mjestu Velika Brijesnica, općina Doboj Istok, izvršili pretresanje E.M. (1993.), njegovih stambenih objekata, pomoćnih prostorija, dvorišta, prirodnih površina i motornih vozila koje koristi.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

"Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeta četiri pakovanja pvc. folije u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, težine oko 700 grama i sedam pakovanja sačinjeno od prozirne pvc. folije u kojima se nalazi osušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa težine oko 300 grama, jedna vaga za precizno vaganje sa tragovima osušene biljne materije i jedna pvc. kesa u kojoj se nalazi određeni broj puščanih metaka za automatsku pušku", naveli su iz kanronalne policije.

Foto: MUP TKFoto: MUP TK
Foto: MUP TKFoto: MUP TK

Nakon retresanja E.M. je uhapšen te je zadržan u prostojima za zadržavanje Uprave policije MUP-a TK radi kriminalističke obrade.

Sve dalje mjere i radnje poduzimati će se po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.