Akcija "Derby"
40

Policija u Sarajevu zaplijenila kilogram spida i oružje, uhapšen 44-godišnjak

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga u srijedu su proveli akciju kodnog naziva "Derby" s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prilikom pretresa osumnjičenog, pronađeno je i oduzeto četiri PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne bruto mase cca 1.015 grama, jedno PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu, jedan pištolj i 30 komada municije, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Uhapšen je 44-godišnji muškarac A.P. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno nabavljanje i držanje vatrenog oružja.

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.