Izvršeni i pretresi
0

Policijska akcija u Tuzlanskom kantonu: Otkrivena droga, oružje i drugi dokazi

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Na području Tuzlanskog kantona izvedena je dvodnevna policijska akcija u okviru koje su zaplijenjene određene količine droge.

Službenici Uprave policije MUP-a TK su u protekla dva dana u Lukavcu, Živinicama, Tuzli, Gradačcu i Srebreniku izvršili pretresanje prostorija, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila koja koriste osobe koje se dovode ili se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela.

"Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela i to gasni pištolj Ekolu kutiji, metalna kutijica u kojoj se nalazi biljna materija koja asocira na opojnu drogu, sedam paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje te 40 tableta raznih oblika i boja koje asociraju na opojnu drogu", kažu iz kantonalne policije.

Dodaju da su zaplijenjene i razne kartice sa tragovima bijele praškaste materije, dvije motorne pile, sjekira, brusilice, motalice sa produžnim kablom, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnj te se pod nadzorom Tužilaštva TK poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela. Nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni odgovarajući izvještaji.