Izvršeni pretresi
0

Policijski bračni bar iz Prijedora dilao kokain, pokrenut postupak suspenzije

S. Š.
Fotografija ne prikazuje bračni par koji je uhapšen u okviru akcije "Robokap" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fotografija ne prikazuje bračni par koji je uhapšen u okviru akcije "Robokap" (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U okviru akcije "Robokap" koja je jučer realizovana na području Prijedora uhapšen je policijski bračni par protiv kojeg je sada pokrenut postupak suspenzije.
Na području Policijske uprave Prijedor protekla četiri mjeseca realizovana je akcija kodnog naziva "Robokap" koja je bila usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u okviru koje je dana jučer slobode lišena osoba M.Ž. iz Prijedora i policijski službenici Policijske uprave Prijedor I.Š. i D.Š. Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o bračnom paru.

Pretresima vozila i stambenih objekata koje koriste osumnjičene osobe pronađena je i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti, saopćeno je iz PU Prijedor.

Za navedene policijske službenike u toku je postupak suspenzije i pokretanje inicijative za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.

Iz PU Prijedor su, također, saopćili, da policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta nakon čega će osumnjičeni M.Ž., I.Š. i D.Š. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Akciju je realizovala Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.