Kantonalni sud Sarajevo
30

Ponovo će se odlučivati o pritvoru za Leđibu Ravlić, osumnjičenoj za umiješanost u ubistvu na Pofalićima

S. Š.
Leđiba Ravlić (Foto: Klix.ba)
Leđiba Ravlić (Foto: Klix.ba)
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine uvažio je žalbu odbrane Leđibe Ravlić koja se sumnjiči za ubistvo Nermine Ravlić u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu, a koja se odnosi na njeno pritvorsko zadržavanje, potvrdio je to advokat advokat Rijad Kapo za portal Klix.ba.
Kako je potvrdio advokat Kapo, žalba odbrane Leđibe Ravlić je pravovremeno podnijeta i Vrhovni sud FBiH je uvažio njegovu žalbu te ukinuo prethodnu odluku Kantonalnog suda u Sarajevo o određivanju jednomjesečnog pritvora za Leđibu.

Predmet je u odnosu na nju odvojen i sutra će biti održana sjednica u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Advokat Kapo je, također, žalba je uložena jer smatra da nema dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da je ona počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret. To je Vrhovni sud FBiH uvažio.

Podsjetit ćemo, riječ je o monstruoznom ubistvu Nermine Ravlić (38) koja je ubijena u jednom stanu na Pofalićima u Kolodvorskoj ulici krajem juna ove godine.

Nerminin suprug Goran Ravlić osumnjičen je za ubistvo, Leđiba za saučesništvo u ubistvu te 67-godišnji Latif Jašarević zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.