Sarajevo
22

Predložen pritvor Amaru Husiću i Adnanu Kahrimanu zbog incidenta u Švrakinom Selu, Amar Bašić u bjekstvu

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor Adnanu Kahrimanu i Amaru Husiću koji su, uz Amara Bašića, učestvovali u izvršenju krivičnih djela ranije tokom ove sedmice u sarajevskom naselju Švrakino Selo, potvrđeno je za Klix.ba.
Naime, u sklopu operativne akcije "Porto" koju su proveli policijski službenici MUP-a KS, u ponedjeljak trećeg jula, su u ulici Alibega Firdusa (Općina Novi Grad Sarajevo) uhapšeni Amar Husić (25) i Adnan Kahriman (24).

Postupajući tužitelji Tužilaštva KS uputili su prijedloga pritvora za njih dvojicu zbog krivičnih djela "Razbojništvo" i "Teška krađa".

Tokom incidenta koji se u ponedjeljak dogodio na Švrakinom Selu, a prilikom pokušaja hapšenja trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa - općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca Amara Bašića, on je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

On se trenutno nalazi u bjekstvu i osim krivičnih djela "Razbojništvo" i "Teška krađa" tereti se i za napad na službenu osobu na dužnosti.