Kanton Sarajevo
0

Pretres u migrantskom centru Blažuj: Oduzeto hladno oružje, otkriveno 30 neevidentiranih migranata

A. Ku.
Foto: Služba za poslova sa strancima
Foto: Služba za poslova sa strancima
U ranim jutarnjim satima izvršen je pretres objekata u Privremenom prihvatnom centru "Blažuj" kod Sarajeva te je izvršena kontrola 1.082 migranta.

Prilikom pretresa je pronađeno 30 neevidentiranih migranata koji će biti predmetom daljeg rada pripadnika Službe za poslove sa strancima, od kojih će neki biti smješteni u Imigracioni centar.

Također, kod migranata pronađena određena količina hladnog oružja koje je služilo migrantima za međusobni obračun i isto je oduzeto.

"Ovakve i slične zajedničke operativne akcije će se u narednom periodu kontinuirano sprovoditi i na drugim lokacijama u BiH, a sve u cilju pronalaska migranata koji mogu predstavljati prijetnju bezbjednosti građana", navode iz Službe za poslove sa strancima.

Akcija je realizovana po naredbi Tužilaštva BiH zajedno sa Službom za poslove sa strancima, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Federalnom upravom policije, Graničnom policijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.