Na terenu i Atos
3

Pripadnici GSS-a Zenica pronašli beživotno tijelo nestalog Zeničanina

E. M.
Foto: GSS Zenica prilikom pretrage terena u Koprivnoj
Foto: GSS Zenica prilikom pretrage terena u Koprivnoj
Pripadnici Gorske službe spašavanja Zenica sinoć su zaprimili dojavu o nestanku muške osobe D. E. u mjestu Koprivna kod Zenice, a pronađena je jutros bez davanja znakova života.

Iz Gorske službe spašavanja Zenica su saopćili da su sinoć u 20:50 sati zaprimili poziv na privatni broj člana od porodice nestale osobe.

"Dežurni tim naše stanice je nakon izvršene pripreme upućen na lokaciju Koprivna, gdje je obavljen detaljan razgovor s članovima porodice, rodbinom i komšijama, koji su ukazivali na određenu lokaciju gdje je nestala osoba posljednji put viđena. Dva člana tima su se odmah uputila na stazu kojom je, prema navodima, nestali ranije prolazio, a istog dana viđen je i u blizini tog područja. Nakon pripremnih aktivnosti našeg K-9 tima, u kojem je bio i pas tragač Atos, te povratka izviđačkog tima s navedene lokacije, organizirana je brza potraga", kazali su iz GSS-a Zenica.

Dodali su da je Atos slijedio trag na toj ruti, jer su svi pokazatelji ukazivali na to. Pretražena je cijela lokacija, ali nažalost bez rezultata.

"Potraga je proširena i na druge lokacije, ali ni tamo nije bilo uspjeha. Članovi našeg tima ostali su na terenu do 2:30 sati ujutro, s planom da se opsežnija potraga organizira narednog jutra i u poslijepodnevnim satima. Tijelo nestale D. E. osobe pronađeno je u jutarnjim satima i ovim putem porodici izražavamo iskreno saučešće", dodali su iz GSS-a.

Na kraju su naglasili da svi budu odgovorni prema sebi i drugima.

"Ukoliko se neko od vaših bližnjih izgubi ili nestane, molimo vas da odmah kontaktirate broj Civilne zaštite: 121 ili direktno GSS Zenica na broj +387 62 997 522", stoji u objavi.