Policija provjerava sve
0

Pucnjava u Šerićima gdje je SDA imala skup, Kasumović navodi da su pucali na kuću kandidata BHI-KF

E. M.
Šerići
Šerići
U mjestu Šerići kod Zenice policiji je sinoć prijavljena upotreba vatrenog oružja u trenutku prolaska kolone vozila koji su išli na predizborni skup SDA, a Fuad Kasumović je u saopćenju za javnost optužio kolonu da su pucali na kuću kandata BHI-KF.

Kako je rečeno za Klix.ba iz MUP-a ZDK, sve je prijavljeno sinoć u 00:15 sati.

"U policijsku stanicu je došao Č. E. koji je prijavio da je u 19:50 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom prolaska kolone vozila pored njegove kuće u Šerićima, a dežurni tužilac jutros je izašao na teren i započeo uviđaj", kazao je glasnogovornik MUP-a ZDK Samir Valentić.

S druge strane Kasumović je ovaj događaja okarakterisao kao napad na kandidata za Gradsko vijeće Zenice iz njegove stranke.

"Sve to uslijedilo je nakon što su dobili rezultate istraživanja prema kojima SDA, neupitno, gubi izbore u Zenici po peti put od BHI-KF, zbog čega su, vidno nervozni, odlučili pokazati kako su spremni ubijati ženu i djecu samo da zastraše sve one koji nisu zeleni.  Naime, nakon što su uvidjeli da im njihov radikalizam, zloupotreba rahmetlija, vrbovanje i iskorištavanje vjere u predizborne svrhe ipak ne donose ništa dobro te da nesporno ponovo gube izbore, odlučili su se svoj bijes ispoljiti na veoma opasan, radikalan i bezobrazan način - pucnjavom", navodi se u saopćenju koje je upućeno na adrese medija.

Valentić je još dodao da će biti utvrđene sve okolnosti kao i istinitost navoda prijave u narednim satima po okončanom uviđaju koji trenutno traje.