Akcija "Porto"
88

Pucnjavi u Švrakinom Selu prethodilo više krivičnih djela: Uhapšene dvije osobe, treća u bjekstvu

S. Š.
Akcija "Porto" na području Švrakinog Sela (Foto: Klix.ba)
Akcija "Porto" na području Švrakinog Sela (Foto: Klix.ba)
U Sarajevu je danas provedena operativna akcija policijskih službenika MUP-a KS pod nazivom "Porto", u kojoj su uhapšene dvije osobe, dok je za trećom raspisana potjernica.
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo danas su, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli operativnu akciju "Porto" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, izvršeni su pretresi na više lokacija te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potiču iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje.

Tokom provođenja ove operativne akcije, uhapšeni su 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

Prilikom pokušaja hapšenja trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa - općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Muškarac A.B. se udaljio sa mjesta događaja te je za njim raspisana potraga.

Nezvanično saznajemo da je osoba koja se nalazi u bjekstvu Amar Bašić, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužitelja, nastavljaju rad na ovom predmetu.