Nakon hapšenja
8

Šakić predat u Tužilaštvo, pronađena maskirna uniforma korištena prilikom ubistva

FENA
Foto: ATV
Policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Tužilaštvu RS-a Sinišu Šakića iz Banje Luke, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu teškog ubistva Slaviše Ćuluma 15. maja ove godine u mjestu Dragočaj, kod Banje Luke.
Iz entitetske policije podsjećaju da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet jučer uz asistenciju SAJ-a izvršili pretrese na nekoliko lokacija u Banjoj Luci koje koristi Šakić.

"Pronašli su i oduzeli maskirnu uniformu za koju postoji sumnja da ju je osoba koristila prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči, motorne kacige, pištolj 'glok' s izbrušenim serijskim brojem s mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo 'BMW', motocikl skuter 'T max', kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, a koji će biti vještačeni u krivičnom postupku", precizirali su iz policije uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva, nastavlja dalje rad po ovom predmetu.