Bunio se zbog privođenja
66

Sarajevo: Taksista koji je jučer učestvovao u nesreći imao 1,47 promila alkohola u krvi

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Taksista koji je jučer učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Historijskog muzeja u Sarajevu imao je 1,47 promila alkohola u krvi.
U izvještaju MUP-a KS se navodi da je taksista inicijala B. D. (45) koji je upravljao vozilom "VW Golf VI" udario u električni romobil "Segway" kojim je upravljao E. Dž. (58), a koji je zadobio teže tjelesne povrede.

Povrijeđenom muškarcu je ukazana pomoć na KUM-u UKC u Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

"Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Izvršenim alkotestiranjem kod vozača B. D. utvrđeno je prisustvo 1,47 promila alkohola u organizmu", navode iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja", "Ugrožavanje javnog saobraćaja" i "Ugrožavanje javnog saobraćaja usljed omamljenosti" 45-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, osumnjičeni je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem, odnosno glasnom vikom i galamom, čime je počinio prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.