Uviđaj još traje
203

Sarajevo: U kući koja je sinoć izgorjela na Širokači pronađena tri beživotna tijela

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Tri tijela pronađena su u kući koja je izgorjela u požaru koji se kasno sinoć desio u sarajevskom naselju Širokača.
Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. Kako je naglašeno, riječ je o odraslim osobama.

Budući da i dalje traje uviđajne radnje i da se utvrđuju okolnosti cijelog slučaja, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo nisu mogli govoriti o detaljima.

Podsjećamo, požar je izbio sinoć u ulici Žagarići, a mještani su naveli da su se prije izbijanja požara čule eksplozije.

Na teren su odmah upućene vatrogasne ekipe, policija s dugim cijevima, a prisustvovala je i dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Cijelo naselje je, zbog ovog događaja, sinoć ostalo bez napajanja električnom energijom.

"U 21:10 sati u porodičnoj kući u ulici Žagrići, općina Stari Grad došlo je do eksplozije. Trenutno su na terenu policija, vatrogasci, hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa", saopćila je sinoć glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Posljednja informacija iz Sarajevskog MUP-a, u ponoć, bila je da vatrogasci još uvijek nisu lokalizovali požar.

"Vatrogasne ekipe i dalje aktivno rade kako bi požar na kući u ulici Žagrići bio likvidiran. Policijski službenici osiguravaju lice mjesta. Dežurna tužiteljica je na terenu. Kada se steknu uslovi, bit će rađen uviđaj", dodala je Novalić.