Akcija "Storm"
0

Sarajevo: Uhapšen 30-godišnjak kod kojeg su u plasteniku pronađeni zasadi kanabisa

S. Š.
Foto: Uprava policije MUP KS
Foto: Uprava policije MUP KS
Na području Sarajeva jučer je realizovana akcija "Storm" koju su proveli službenici sarajevske policije, a u kojoj je uhapšena jedna osoba.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su provodeći akciju kodnog naziva "Storm", pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad lišili slobode 30-godišnjeg F.B. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga"

Izvršenim pretresom osumnjičenog, kao i pretresom kuće, okućnice i pratećih prostorija pronađeno je i oduzeto: 17 paketića sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu spid, četiri stabljike biljne vrste koje svojim izgledom asociraju na biljku Cannabis sativa, dvije digitalne vage, drobilica i drugi predmeti važni za istragu.

Nad 30-godišnjakom se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva.