Akcija MUP-a KS
0

Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog prodaje droge, u stanu pronađena veća količina narkotika

N. Ž.
MUP KS (Foto: V. D./Klix.ba)
MUP KS (Foto: V. D./Klix.ba)
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su operativne aktivnosti s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prilikom pretresa stana i pratećih objekata na području općine Novo Sarajevo koje osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli i oduzeli više od 500 grama narkotičkih sredstava, u 10 pakovanja – cca 400 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, više od 100 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te druge predmete od interesa za istragu.

Slobode je lišen 42-godišnji muškarac J.Z. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH). Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.